Κόκκορας κρασάτος με φλωμάρια (Λημνιές χυλοπίτες)






Τι χρειαζόμαστε:

>1 κόκκορας κομμένος σε μερίδες

>500 γραμ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

>400 γραμ. φλωμάρια

>2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα


>1 ποτήρι λευκό κρασί

>1 ποτήρι λευκό κρασί                                    
>1 φλυτζάνι ελαιόλαδο                  

>2 φύλα δάφνης

>2 σκελίδες σκόρδο

>αλάτι και πιπέρι

>200 γραμ. τριμμένο τυρί

Πως το κάνουμε

Ξεκινάμε βράζοντας τα φλωμάρια σε αλατισμένο νερό, στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα. Ταυτόχρονα στην άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Μετά προσθέτουμε σε αυτήν την κατσαρόλα τον κόκκορα, τον τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει και το σβήνουμε με κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, τις ντομάτες, δαφνόφυλλα, το απαραίτητο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ώστα να μαλακώσει ο κόκκορας. Μετά από αυτό σερβίρουμε τα φλωμάρια με τον κόκκορα και πασπαλίζουμε τις μερίδες με άφθονο τυρί τριμμένο και μαϊντανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου