Παραλία Γομάτι



Η παραλία Γομάτι βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Λήμνου 4,5 χλμ από το μικρό χωριό Κατάλακκο και 23 χλμ από την πόλη της Μύρινας. Σε απόσταση 3 χλμ από την παραλία είναι οι Παχιές Άμμδες , ένα φυσικό τοπίο με αμμόλοφους που θυμίζει έρημο. Επίσης κοντά στην παραλία είναι ο ιερός ναός της Παναγίας, στην γιορτή της οποίας γίνεται μεγάλο πανηγύρι και ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου στην απέναντι πλευρά. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ποτά και αναψυκτικά σε beach bar και να κάνουν ηλιοθεραπεία στις ξαπλώστρες που βρίσκονται εκεί. Επίσης μπορούν να γευτούν και να απολαύσουν φρέσκα ψάρια και ποικιλία εδεσμάτων της τοπικής κουζίνας στην ταβέρνα της περιοχής με θέα την όμορφη παραλία και τους αμμόλοφους.
Η παραλία έχει αρκετά μεγάλος μήκος και από την μία πλευρά έχει βράχια, πέτρες και ψιλό βοτσαλάκι και από την άλλη μεριά χοντρή άμμο. Επίσης έχει 3 χώρους στάθμευσης, καθώς προσεγγίζεται από 3 διαφορετικά σημεία. Η παραλία είναι ιδανική για αυτούς λάτρεις της ηρεμίας, των περιπάτων και του σέρφινγκ, καθώς όταν έχει ισχυρούς ανέμους δημιουργείται ψηλός κυματισμός.



1 σχόλιο:

  1. Γνωρίζει κανείς σε πιο Άγιο - Αγία είναι αφιερωμένο το εκκλησάκι στην παραλία Γομάτι; (πηγαίνοντας αριστερα πρίν το νησάκι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή